Acquisitie / MBO /MBI

Er zijn verschillende fasen in de levenscyclus van een onderneming waarin de competenties van een partner in Commercial Finance u van voordelen kunnen verzekeren:

Voorbeeld 1: U hebt de intentie een onderneming te verwerven om uw eigen bedrijfsactiviteiten te versterken en competitiever te maken. Dat kan niet met eigen middelen betaald worden en vergt een extra krediet van uw banken. Het is echter in uw belang de schuldgraad van uw bedrijf zo laag mogelijk te houden. Dankzij onze innoverende en op maat gemaakte Commercial Finance oplossingen op het gebied van acquisities kan u over liquiditeiten beschiken zonder uw balansstructuur te bezwaren.

Voorbeeld 2: Voor de opvolging in uw onderneming heeft u binnen het management of daarbuiten de juiste partner gevonden. Ook hier biedt Commercial Finance opportuniteiten om uw liquiditeitspositie te optimaliseren gedurende het volledige proces van de management buy out.

In samenwerking met uw bank of een partner in “structured finance” helpen we u in de acquisitie van uw bedrijf. Daarbij bieden wij meer dan alleen liquiditeit. De dekking van oninbare vorderingen is steeds inbegrepen in deze dienstverlening.

Bij de voorbereiding van acquisities kunnen we bovendien verschillende bijkomende diensten overnemen, zoals de screening van de debiteurenportefeuille om “due diligence” te waarborgen.

In de acquisitiefinanciering werken wij ook samen met gerenommeerde Private Equity- en Accountantsbureaus.