Crédit Agricole Groep

Nr. 1 in Frankrijk – één van de top banken in Europa

Crédit Agricole behoort tot de grootste internationale banken. Wereldwijd telt de CA Group 141.000 medewerkers verspreid over meer dan 50 landen. De Crédit Agricole is de grootste retailbank in Frankrijk en bereikte in 2020 een netto-inkomen van 5,6 miljard euro. De CA-groep had een solvabiliteitsratio Tier1 van 17.2 % (jan. 2021). Gezien het coöperatief karakter en zijn systeemrelevantie behoort de groep Crédit Agricole tot de meest solide banken van Europa. Dat weerspiegelt zich ook in zijn langetermijnrating (stand jan. 2021 - S&P: A+, Moody's: Aa3, Fitch: A+).

De core business van Crédit Agricole

Het bankwezen in Frankrijk: de 39 regionale banken van de Crédit Agricole vormen samen met Le Crédit Lyonnais (LCL) de grootste Franse bank. Met een marktaandeel van 28% in alle Franse huishoudens, 26 miljoen klanten, 9.100 filialen en 97.500 medewerkers is de CA de sterkst vertegenwoordigde bank in Frankrijk en de nummer 1 in Europa betreffende inkomsten uit retail banking.

Specialised Financial Services (SFS) - hiertoe behoren Factoring, Leasing en Consumer Credits: Eurofactor Benelux behoort eveneens toe tot deze snelgroeiende en internationaal gerichte branche.

Corporate and Investment Banking: Crédit Agricole CIB behoort tot de leidende Europese investeringsbanken. Met ongeveer 13.000 medewerkers wordt Crédit Agricole CIB vertegenwoordigd in meer dan 50 landen en behoort wereldwijd tot de top drie banken op het gebied van projectfinanciering. De klantenportefeuille bestaat voornamelijk uit corporate bedrijven aanwezig in Europa, Azië en Amerika. Voor projectfinanciering werkt Eurofactor nauw samen met Crédit Agricole CIB België.

Internationale retail banking: vertegenwoordigd in Europa, Afrika, het Nabije Oosten en Latijns Amerika met een 2.400 tal vestigingen en 5 miljoen klanten. Deze business unit wordt voornamelijk verder uitgebreid in Europa.

Vermogensbeheer, verzekeringen en Private Banking: in deze branche maakt de CA wereldwijd deel uit tot de top 15 van vermogensbeheerders en de top 10 in verzekeringen en private banking.